_

 

FILA Otvoreno prvenstvo Mađarske u Grapplingu 2009.

 

 

 

U Budimpešti, 21.11.2009. održano je "Prvo otvoreno prvenstvo Mađarske u Grappling-u" , pod okriljem svetske rvačke federacije FILA.

Veoma dobro organizovano međunarodno takmičenje, na kojem je učestvovalo 11 zemalja. Srbiju je predstavljala mala ekipa, od dva takmičara.

 

Članovi tima su bili:

 

1. Aleksandar Milićević - kategorija do 66 kg

2. Srđan Klisarić - kategorija 120kg

 

Koliko članova - toliko i medalja, bio bi najkraći izveštaj!

  

Aleksandar Milićević je osvojio 1. mesto u kategoriji do 66kg.

U prvom kolu protivnik mu je bio veoma dobar hrvatski takmičarem - Petar Mrazović. Aleksandar je pobedio ubedljivom poneskom razlikom, ali za mladog Hrvata još će se čuti jer je pokazao da je već sada dobar borac.

U polufinalu Aleksandar je imao i najtežeg protivnika. To je bio prošlogodišnji FILA vicešampion sveta Španac - Zapater Jose "Titin". Odlična borba, Španac obara Aleksandra na double leg, pokušava da prođe gard. Ne uspeva u tome i upada u pokušaj triangla. Titin uspešno izlazi, ali opet ne uspeva da prođe gard i vrlo brzo Aleksandar mu ponovo plasira pokušaj trinagla iz garda. Tokom dalje borbe, Aleksandar dolazi u mount i dalje pokušavajući da završi triangl. Nakon žestoke borbe -sledi završnica. Titin predaje, ali sudija to ne vidi, a Aleksandar ga ne pušta. Srećom sudija je prekinuo na vreme. Španac je malo ljut, ali sportski čestita...Inače Zapater Jose "Titin" je jedan od poznatijih španskim MMA boraca. Radi za M-1

 

  

Finalnu borbu Aleksandar radi sa Mađarem - Marton Tamasom (koji je u četvrtfinalu pobedio Rumuna - Serafim Stefanova, a u finalu giljotinom onesvestio Španca - Civena Jevar Albert, pa su ga vraćali iz "zemlje snova"). Marton Tomas je već jednom gubio od Aleksandra pre par godina u Novom Sadu. Tomas je dosta napredovao tokom ovih godina. Ipak ishod je bio isti kao i pre. Pobeda Aleksandra sredinom runde, završnicom - foot lock.

    

 

Srđan Klisarić je osvojio 2. mesto u apsolutnoj kategoriji.

Do finala je pobedio - Rumuna, Švajcarca i Hrvata. Borbu u finalu je izgubio od mađarskog takmičara.

 

_

 

Copyright © 2013. MMA & BJJ akademija "Secutor". Sva prava zadržana.

Logo i Web dizajn: Jovan Milićev