_

 

26.04.2014.

 Prvo amatersko MMA prvenstvo Srbije

MMA&BJJ akademija "Secutor" ekipni prvak Srbije u amaterskom MMA

 

 

U organizaciji MMA saveza Srbije, u Beogradu dana 26.04.2014 godine u SC "Šumice" održano je prvo amatersko MMA prvenstvo Srbije. "Secutor MMA Team" je nastupio sa 7 takmičara i ostvario veliki uspeh osvojivši pehar za najuspešniji klub Prvenstva, sa osvojenih 4 zlatne, 1 srebrnom i 1 bronzanom medaljom, kao i pehar za najuspešnijeg takmičara Prvenstva.

 

Jovan Milićević (pehar za ekipnog MMA prvaka Srbije) i Strahinja Đurić (najbolji takmičar MMA prvenstva Srbije)

 

 

Osvajači medalja MMA akademije "Secutor":

 

Klasa C

 

-70kg Živanović Marko – 2.mesto

 

-77kg Đurić Strahinja – 1.mesto

 

Đurić Strahinja – pehar za najboljeg takmičara Prvenstva

 

+93kg Petković Marko – 1.mesto

 

Klasa B

 

-66kg Tropinin Kirill – 1.mesto

-66kg Životić Marko – 3.mesto

 

 

Klasa A

-60kg Vučetić Nikola – 1.mesto

 

Jovan Milićević (trener)

 

Jovan Milićević i Aleksandar Milićević (treneri)

 

 

Jovan MIlićević i Goran Ristić (treneri)

 

__________________________________________________________________________________________

 

 

Beograd, 27.04.2014.

PISMO JOVANA MILIĆEVIĆA :

 

Posle ovako velikog uspeha – osvojene titule ekipnog amaterskog MMA prvaka Srbije, red je da i ja napišem neku reč.

 

Čestitam svim ljudima i klubovima koji čine MMA akademiju "Secutor" ovakvom kakva jeste.

 

MMA&BJJ akademija "Secutor" se oslanja na koncepciju parternog borenja i tome možemo prvenstveno da budemo zahvalni našem BJJ instruktoru Leo Nevesu (Checkmat Neves Team). Naravno da su za ovakav uspeh prvenstveno zaslužni treneri Aleksandar Milićević, Goran Ristić i pisac ovog teksta. Ipak najveće zasluga su na onima koji su i najviše krvarili, kako na treninzima tako i na takmičenjima, a to su MMA borci!

 

Za osvajanje titule ekipnog prvaka Srbije, zaslužni su sledeći borci:

 

-         Đurić Strahinja – 1.mesto u kategoriji -77kg/C  i pehar za najboljeg takmičara Prvenstva. Strahinja jako loše kreće na turniru i mada pobeđuje u prvom meču, nije pokazao ni polovinu od onoga što zna i može. Morao sam da ga "išamaram rečima" i vredelo je. Svaki sledeći meč Strahinja je radio sve bolje i bolje – 4 pobede-4 završnice-KO u finalnoj borbi. Strahinja je proglašen za najboljeg borca prvenstva i tako uspeva da ostvari svoj san za koji je živeo ovih dugih meseci napornih priprema.

 

-         Tropinin Kirill - 1.mesto u kategoriji -66kg/B. Bez lažne skromnosti moram slobodno reći da je Kirill daleko iznad ostalih u ovoj kategoriji. To najbolje pokazuju njegove pobede i efikasnos na svim nivoima MMA borbe. Kirill je sigurno trenutno najbolji borac MMA akademije "Secutor".

 

-         Vučetić Nikola – 1.mesto u kategoriji -60kg/A. Nikola je hrabro prihvatio izazov da se takmiči u A klasi i izvojevao pobedu protiv izuzetno jakog i spremnog protivnika. Nažalost lošim suđenjem je malo okrnjena veličina ovakvog uspeha, ali sa tim Nikola nije mogao da se bori. U svakom slučaju pokazao je da je uz svog trebera Gorana Ristića ("Secutor Smederevo") stasao u velikog borca.

 

-         Živanović Marko – 2.mesto u kategoriji -66kg/C. Uvek postoje iznenađenja na takmičenjima, Marko je jedan do takvih. Od njega se nije previše očekivalo jer je imao jako dugu pauzu u treniranju. Ipak proteklih meseci se spremao sa trenerom Aleksandrom Milićevićem i od autsajdera postao vicešampion države. Moram naglasiti da ne bi bila greška da je on proglašen pobednikom u finalnoj borbi. Uz veliku dominaciju u parteru, Marko je zatajio u jednom segmentu, a to je zadavanje udaraca u parteru a ne pozicioniranje. To je verovatno prevagnulo u sudijskoj odluci.   

 

-         Petković Marko – 1.mesto u kategoriji +93kg/C. Debitant na MMA takmičenju je postao i državni prvak u najvećoj težinskoj kategoriji. Marko je odlično radio taktički i bez ikakve dileme završavao mečeve tamo gde je i najbolji, a to je parter. Od Marka se tek očekuje njegov dalji napredak i razvoj kao MMA borca.

 

-         Životić Marko – 3.mesto u kategoriji -66kg/B. Nekada medalja ne znači pobedu već poraz. Ovo je slučaj sa Markom. Pre nekoliko godina on (a i njegov mlađi brat Darko) bili su najveće nade i talenti našeg kluba, a onda je usledio pad i njihov odlazak iz kluba. Marko je pokušao da se vrati treninzima, ali neredovno treniranje doprinelo je izuzetno lošoj takmičarskoj formi i padu znanja. Rekao sam mu nešto jako ružno: "Ili se vrati ili načisto propadni, ja ti tu ne mogu pomoći". Nadam se da je shvatio poruku i da će naći snage u sebi da bude ponovo ono što je nekada bio.

 

-         Muratović Samir – izgubio je prvi meč u kategoriji -84kg/C. Kod Samira je jedini problem bio to što nije verovao u sebe. U meču protiv dosta iskusnijeg protivnika Samir je imao dobijenu prvu rundu i to u udaračkom segmentu gde je protivnik trebalo da bude bolji. I u drugoj rundu Samir ponovo ima blagu prednost, zatim prevodi borbu u parter i posle kraće dominacije sledi pad, dozvoljava protivniku da nakon ustajanja i njegovog nesigurnog sprolovanja dobije dominantnu poziciju u parteru. Tada panika ulazi u glavu i iako je Samir dobar parteraš on gubi udarcima iz pozicije Back Mount. Jednostvano je bio paralisan i bez pokušaja odbrane. Rekao sam mu posle meča: "Prvo si izgubio sebe, a onda i borbu". Veliki potencijal je kod Samira, ali i on mora više sebe da uloži u treniranje i jedino tako će ostvariti ono što želi.

 

Naglasio bih da na ovako veliki uspeh gledam kao na to da smo tog trena za nijansu bili bolji od drugih velikih klubova (samo 1 bod nas je delio od "MMA Akademije-Mozzart"). Teško je popeti se na pobedničko postolje, ali je još teže ostati na njemu. Greške smo videli i preostaje da na njima uporno i vredno radimo i istrajemo u tome. Bez pametnog i mukotrpnog rada nema nićega! Ko to ne shvati neće nikada ostvariti ono što želi ma koliko bio talentovan!

 

Spletom raznih okolnosti (povrede, egzistencijalni problemi itd) dosta naših najboljih takmičara nije nastupilo na ovom državnom prvenstvu (Duško Todorović, Spasić Stefan, Terzić Aleksandar, Janković Aleksandar, Vuković Milorad, Čanković Branko, Vaso Ivanović i drugi). Verujem u njih i nadam se da će na sledećem državnom prvenstvu nastupiti i svi oni i tako doprineti našem očuvanju titule amaterskog ekipnog MMA prvaka Srbije.

 

Jovan Milićević

glavni intsruktor i osnivač

MMA&BJJ akademije "Secutor"

_

 

Copyright © 2013. MMA & BJJ akademija "Secutor". Sva prava zadržana.

Logo i Web dizajn: Jovan Milićev