_

 

19.09.2015

Serbian Battle Championship 6 - 19.09.2015, Kać

Profy MMA spektakl Serbian Battle Championship 6, u organizaciji Famly Fight Team  održan je 19.09.2015 godina u SC "Hram" u Kaću kod Novog Sada. Sve čestitke organizatoru, jer je takmičenje odrađeno na vrhunskom nivou i bez i jednog propusta u bilo kom segmentu (od organizacije, suđenja pa do kvaliteta mečeva). Ovim je još jednom dokazano da je ovo trenutno jedan od najvećih MMA događaja na regionalnom nivou.

Za MMA Team Secutor nastupili su Duško Todorović (kategorija -84kg) i Marko Živanović (kategorija -70kg).

 

Marko Živanović je nastupio u kategoriji -70kg kao zamena Stefanu Spasiću (MMA Team Secutor)  koji je učešće na SBC 6 otkazao zbog zdravstvenih problema. Živanović je za protivnika imao mladog Ognjena Leđanca (Family Fight Team), koji je u dosadšnjoj sportskoj karijeri postigao vrhunske rezultate u Judo (petostruki državni prvak u Judo, osvajač trećeg mesta na Prvenstvu Balkana, učesnik na Olimpijskim igrama mladih).

Borba je trajala 3 runde po 5 minuta, a pobedu je odneo Leđanac nakon sudijskog preglasavanja 2:1. Ovo je bila "borba taktike", ne baš preterano atraktivna za gledaoce u Kaću. Leđanac je nametnuo svoj stil borenja na velikoj distanci i tako sakupljao poene udarcima. Živanović nije ispoštovao planiranu taktiku skraćivanja distance i borbe u klinču. Prvu rundu je solidno krenuo sa Low Kick udarcima i vidno naneo povrede leve noge Leđanca. Nažalost nakon toga, sledeće dve runde Živanović je ostao ne prevelikoj distanci sa koje je bio malo efikasan i to je bilo dovoljno da Leđanac odnese  pobedu.

 

Duško Todorović najveća nada MMA Team Secutor, opravdao je ovo zvanje pobedivšisvog protivnika u prvoj rundi za samo 44 sec,  u svom prvom MMA profy meču. Todorović je radio u kategoriji -84kg protiv Srđana Kneževića (Bačka Palanka). Knežević je u dosadašnjoj sportskoj karijeri imao zapažene rezultate (vicešampion Srbije u amaterskom MMA u A klasi, bronzana medalja na prvenstvu Vojvodine u boksu, osvajač drugog mesta u rvanju Grčko-Rimskim stilom u juniorskoj konkurenciji).

Todorović je od samog početka vladao svim segmentima MMA borbe. Uspešno je parirao udaračke tehnika nakon čega Knežević skraćuje distancu i pokušava da borbu prevede u parter. Todorović nakon kraćeg rvačkog klinča hvata Kneževića u Giljotinu. Knežević pokušava da baci protivnika, ali Todorović odlično brani ovaj pokušaj i plasira udarac kolenom u pleksus. Knežević pada vidno uzdrman i predaje usled plasirane završnice Giljotine. Pobeda Todorovića u 44 sec prve runde.

 

Rezultati Serbian Battle Championship 6

1. Nikola Jovetic pobedio je Nedeljka Polica - zavrsnica (poluga na peti) 1. Runda (3:26)

2. Ognjen Ledjanac pobedio je Marka Zivanovica podeljenom sudijskom odlukom

3. Dawid Defort pobedio je Aleksandra Stojkovica nokautom u prvoj rundi – 1. Runda (0:07)

4. Ko-mejn ivent veceri: Vladimir Filipovic pobedio je Jusufa Hajrovica tehnickim nokautom (udarci u parteru) - 1. Runda (1:45)

5. Milan Mijalcic pobedio je Stefana Pijuka - zavrsnica (giljotina) - 2. Runda (0:40)

6. Branislav Hudjan pobedio je Marka Lukaca tehnickim nokautom (udarci u parteru) – 1. Runda (0:54)

7. Dusko Todorovic pobedio je Srdjana Knezevica - zavrsnica (giljotina) – 1. Runda (0:44)

8. Glavna borba veceri: David Zawada pobedio je Stefana Sekulica tehnicim nokautom (udarci u parteru) – 2. Runda (2:24)

_

 

Copyright © 2013. MMA & BJJ akademija "Secutor". Sva prava zadržana.

Logo i Web dizajn: Jovan Milićev