_

 

01.12.2018, Novi Sad

 Serbian Battle Championship 19

 

U velikoj hali SPENS, u Novom Sadi 01.12.2018 održan je Serbian Battle Championship - SBC 19.
Za Secutor Akademiju nastupili su Duško Todorović (-84 kg) i Marko Petković (+93kg).

Duško Todorović je radio meč za SBC pojas u kategoriji -84 kg, a protivnik mu je bio Brazilac Michel "Demolidor" Pereira.

 

 Pereira je već bio osvajač SBC pojasa u -77kg i u ovom meču je pokušao da osvoji i pojas u višoj težinskoj kategoriji. Inače Pereira je veoma visoko kotiran borac u MMA: 1. u Japanu, 1. na Balkanu, i do skoro 1. plasirani u Brazilu ali je izgubio poziciju jer se duže vreme nije takmičio u Brazilu.

 

 

Iako je Pereira važio za favorita u ovom meču, Todorović je izvojevao pobedu i zasluženo osvojio SBC pojas. Od samog početka Todorović nameće svoj stil borenja i uspeva da krajem 1 runde, udarcima u parteru (GNP), primora sudiju da prekine meč. Pre toga je Pereira bio uzdrman jakim udarcima u Stand Up borbi i nakon pada Todorović nastavlja žestoku seriju udaraca. Prekid borbe je usledio u 4:32. Treba naglasiti da je ovo prvi put da, u svojoj karijeri, Pereira gubi prekidom. Do sada je gubio ali uvek odlukom sudija.

 

Marko Petković je radio meč u kategoriji +93 kg, a protivnik mu je bio Nemac iranskog porekla Hatef Moeil.

Marko Petković je sasvim dobro počeo meč i direktima na distanci dominirao Hatefa, međutim već sredinom prve runde Petković prepušta inicijativu Hatefu, koji uspešno skraćuje distancu, obara Petkovića i u sve tri runde dominira u parteru. Zaslužena pobeda Hatefa, nakon tri runde, jednoglasnom odlukom sudija.

_

 

Copyright © 2013. MMA & BJJ akademija "Secutor". Sva prava zadržana.

Logo i Web dizajn: Jovan Milićev