Takmičenja

UFC Fight Night 206: Holm vs Vieira

Las Vegas / USA,
UFC Fight Night 206: Holm vs Vieira cover image

Dusko Todorovic (MMA Secutor) je na UFC Fight Night 206: Holm vs Vieira (Las Vegas, 21.05.2022) porazen od Chidi Njokuani (R1 4:48).

U prvoj rundi, u kojoj je Todorovic do tad bio bolji i imao prednost, samo 12 sec pre kraja Njokuani plasira brz i precizan lakat u glavu i Dusko pada, a sudija prekida mec.

Do tada, Todorovic je uspevao da nametne taktiku rvanja i borbe u parteru, koja mu je vise odgovarala. Znali smo da je Njokuani iskusan i vrhunski udarac i da ovakva taktika za njega nije dobra. Iako su obojica BJJ crni pojas, Todorovic je dokazao da je bolji borac u parteru. Njokuani bezi iz partera i uspevao u vise navrata da ustane. Bio je dovoljan samo jedan trenutak Duskove nepaznje da iskoristi borbu iz klinca, odvoji Duska od sebe i plasira jak udarac laktom u glavu. Ovaj udarac je Todorovica oborio na pod i sudija opravdano prekida mec.

Bez obzira na poraz Dusko je pruzio dobar i kvalitetan mec, ali na ovako visokom nivou dovoljna je samo jedna greska da pobedu pretvori u poraz. Jos jedan detalj je bio otezavajuci, a to je da i pored vrhunskog i strucnog sekundiranja, Duskov "ugao" nije bio kompletan. Todorovic je u ovaj mec usao bez svog glavnog trenera. Nije potrebno objasnjavati koliko u sportu znace saveti i podrska glavnog trenera.

Cestitke Chidi Njokuani-ju na pobedi. Idemo dalje !!!