Takmičenja

UFC Vegas 62

Las Vegas, USA,
UFC Vegas 62 cover image

Na "UFC Vegas 62", koji je održan 16.10.2022 u Las Vegasu, Duško Todorović je pobedio američkog borca Jordan Wright, prekidom u drugoj rundi (3:12, TKO - GNP). Ova borba je proglašena najboljom borbom večeri (Fight of the night) i oba borca dobijaju po 50.000 USD.

U prvoj rundi, Todorović dobro počinje meč, ali pravi grešku ne braneći obaranje, već pokušava da plasira završnicu giljotinu. Wright ga obara i čitavu rundu dominira u parteru. Todorović je u nekoliko navrata imao pokušaj završnice Heel Hook, ali Wright odlično brani sve napade i plasira udarce.

Činilo se da nakon izgubljene prve runde Todorović ide ka porazu. Međutim, u drugoj rundi, promenom taktike i prelaska na boks, Todorović od početka runde zadaje precizne i jake udarce. Wright pokazuje izuzetnu borbenost i izdržljivost i nakon mnogo primljenih udaraca i dalje nastavlja da se bori. Todorović mu plasira giljotinu i Wright vidno iscrpljen pada na pod. Duško dobija gornju poziciju (Mount) i nakon velikog broja udaraca sudija prekida meč (R2 – 3:12).

Ova veoma dinamična i žestoka borba, sa mnoštvom razmenjenih udaraca i borbom u svim segmentima MMA, zasluženo je proglašena za najbolji meč večeri.

Video